Ђачка екскурзија

Трећи састанак актива првог разреда
19. maja 2016.
Дана безбедности саобраћаја
7. juna 2016.

Ђачка екскурзија

Ученици I – IV разреда наше школе су са својим учитељицама били на једнодневној екскурзији. Том приликом смо обишли дворац Фантаст који је припадао породици Дунђерски, а који се налази 14km од Бечеја на путу према Бачкој Тополи. Комплекс дворца се простире на око 65 ha и обухвата, пред дворца и ергелу коња, капелу где је сахрањен Богдан Дунђерски, мали каштел и парк са језером.

Након лепог преподнева проведеног у комплексу дворца, кренули смо према Бечеју, где смо посетили Српску православну цркву Светог Ђорђа у Бечеју која је подигнута у периоду од 1851. до 1858. године и убраја се у споменике културе у категорији непокретних културних добара од великог значаја. Посету Бечеју смо завршили шетњом поред реке Тисе.

Касно поподне смо стигли у Србобран где смо посетили Српска православна црква посвећену Светом Богојављењу Господњем. Црква је грађена у периоду од 1787. до 1807. године, и такође представља споменик културе од великог значаја.

У Крушчић смо стигли у раним вечерњим сатима. Екскурзија је протекла изванредно, без проблема, на задовољство самих ученика и њихових учитељица. Остварили смо све планове и жеље са којима смо пошли на пут.

Фото галерија

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *