Đačka ekskurzija

Treći sastanak aktiva prvog razreda
19. maja 2016.
Dana bezbednosti saobraćaja
7. juna 2016.

Đačka ekskurzija

Učenici I – IV razreda naše škole su sa svojim učiteljicama bili na jednodnevnoj ekskurziji. Tom prilikom smo obišli dvorac Fantast koji je pripadao porodici Dunđerski, a koji se nalazi 14km od Bečeja na putu prema Bačkoj Topoli. Kompleks dvorca se prostire na oko 65 ha i obuhvata, pred dvorca i ergelu konja, kapelu gde je sahranjen Bogdan Dunđerski, mali kaštel i park sa jezerom.

Nakon lepog prepodneva provedenog u kompleksu dvorca, krenuli smo prema Bečeju, gde smo posetili Srpsku pravoslavnu crkvu Svetog Đorđa u Bečeju koja je podignuta u periodu od 1851. do 1858. godine i ubraja se u spomenike kulture u kategoriji nepokretnih kulturnih dobara od velikog značaja. Posetu Bečeju smo završili šetnjom pored reke Tise.

Kasno popodne smo stigli u Srbobran gde smo posetili Srpska pravoslavna crkva posvećenu Svetom Bogojavljenju Gospodnjem. Crkva je građena u periodu od 1787. do 1807. godine, i takođe predstavlja spomenik kulture od velikog značaja.

U Kruščić smo stigli u ranim večernjim satima. Ekskurzija je protekla izvanredno, bez problema, na zadovoljstvo samih učenika i njihovih učiteljica. Ostvarili smo sve planove i želje sa kojima smo pošli na put.

Foto galerija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *