Обележен Дан толеранције

Дислексија, дисграфија и дискалкулија
12. novembra 2017.
Ликовни конкурс у оквиру месеца књиге
17. novembra 2017.

Обележен Дан толеранције

Дана 16.11.2017. године је обележен Међународни дан толеранције. То је дан када се широм света подсећа на значај поштовања и уважавања различитости.

ТОЛЕРАНЦИЈА значи уважавање различитости свих особа око себе, без обзира што су они различити од тебе и твојих пријатеља и без обзира што се понашају другачије од вас. Људи могу имати различита мишљења, потицати из различитих крајева, волети оно што ти не волиш и не волети оно што ти волиш. Толеранција значи не подлећи љутњи, мржњи и жељи да повредимо другог. Толерантни постајемо када другу особу упознамо, а тиме упознамо и њихова мишљења, страхове и надања без обзира на то да ли се разликују од наших.

У нашој школи, Дан толеранције је обележен различитим активностима. Ученици петог разреда су гледали филм „Дан толеранције“, а ученици осмог разреда су гледали документарни филм „Бошко и Адмира“. Након пројекције филмова са ученицима је вођена дискусија о раличитим примерима не толеранције, које последице она има и како превазићи предрасуде и постати толерантан. Ученички парламент је припремио текст о толеранцији који је прочитан свим ученицима од четвртог до осмог разреда. Ученици су писали поруке о толеранцији и припремили плакат на тему „Обоји свет шареним бојама толеранције“.

Фото галерија

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *