Predsednik Opštine Kula posetio OŠ „Veljko Vlahović“ u Kruščiću

Dobrodošlica
1. septembra 2018.
Predsednik Opštine posetio OŠ „Veljko Vlahović“ u Kruščiću
7. septembra 2018.

Predsednik Opštine Kula posetio OŠ „Veljko Vlahović“ u Kruščiću

Predsednik opštine Kula Velibor Milojičić obišao je danas Osnovnu školu „Veljko Vlahović“ u Kruščiću. Poseta je upriličena u okviru redovne posete svim školama na početku nove školske godine kako bi se lokalna samouprava upoznala sa stanjem u školama i bržem rešavanju eventualnih problema. OŠ „Veljko Vlahović“ je prva škola koju je posetio predsednik Milojičić i iz razloga što je ovo jedina vaspitno obrazovna ustanova koja na svom čelu od ove školske godine ima novog direktora. Naime, funkciju direktora će u naredne četiri godine u OŠ „Veljko Vlahović“  obavljati Vesna Medojević, koja je gotovo tri decenije radila u ovoj školi kao učiteljica.

Nakon upoznavanja sa stanjem u školi izdvojila su se tri problema koja treba rešiti, a u njihovo rešavanje će se aktivno uključiti lokalna samouprava. Reč je o zameni vrata na dva ulaza što bi, kako je obećao predsednik opštine, trebalo da bude urađeno tokom zimskog raspusta, zatim zamena stolarije i uređenje parkinga ispred škole. Ovi projekti će biti uvršteni u planove za narednu godinu, obećao je Milojičić:

Nakon tri decenije rada u učionici sa najmlađima Vesna Medojević je odlučila da svojoj školi pomogne i sa mesta direktorice. Ambiciozan plan je pred njom – da jednoj maloj seoskoj školi da vetar u leđa kroz unapređenje uslova rada, modernizaciju opreme i promociju škole.

U OŠ „Veljko Vlahović“ u školskoj 2018./2019. godini upisano je 15 đaka prvaka. Školu pohađa ukupno 101 đak. Uprkos tome što je reč o maloj seoskoj školi, rezultati koje su postizali njeni učenici tokom godina, uveli su je na velika vrata u krug uspešnih vaspitno obrazovnih ustanova, kako u našoj opštini tako i šire. Primera radi, ovo je škola čiji su učenici protekle godine bili najuspešniji u kulskoj opštini na polaganju testova na maloj maturi. Oni su pokazali najviši nivo znanja u odnosu na njihove drugare iz ostalih osnovnih škola što ukazuje na ozbiljan i maksimalno angažovan rad prosvetnih radnika u ovoj vaspitno obrazovnoj ustanovi.

Izvor: Q-Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *