Izveštaj  o  dvodnevnoj  ekskurziji

Predstava ,,Pažljivko” za bezbednost u saobraćaju
24. maja 2018.
Izveštaj o jednodnevnoj ekskurziji
31. maja 2018.

Izveštaj  o  dvodnevnoj  ekskurziji

Dana 24. i 25. maja 2018. godine održana je ekskurzija za učenike V- VIII razreda OŠ ,,Veljko Vlahović” Kruščić. Ekskurzija je organizovana u saradnji sa turističkom agencijom ,,Euro line Pekez”iz Sombora sa kojima već godinama imamo uspešnu saradnju. Pored učenika, na eksurziju su otišli i njihove razredne starešine i turistički vodič koji nam je pomogao oko organizacije puta.

Prvog dana obišli smo Brankovinu. Ovo selo je zavičaj mnogih znamenitih ličnosti srpske istorije i kulture, kao što su porodica Nenadović, čiji su članovi bili vođe prvog srpskog ustanka, duhovne vođe, putopisci i ministri prve srpske vlade. Tu je i zavičaj naše poznate pesnikinje Desanke Maksimović.

Nakon Brankovine, stigli smo na naše konačište, na Tari  gde smo  veče proveli uz prijatno druženje. Sutradan smo posetili Mokru Goru i Drvengrad koji je kulturno poprište mnogih  festivala. Među njima je prvi nastao ”Kustendorf”, filmski i muzički festival, na kojem se takmiče mladi filmski stvaraoci i gde stižu najozbiljniji autori svetskog filma. Učenicima je posebno bilo interesantna božnja ,,Šarganskom osmicom”.

Posle ručka na Tari krenuli smo put Kruščića.

U Kruščić smo stigli oko 21.30 časova, umorni, ali puni utisaka jer je u potpunosti postignut cilj ekskurzije.