Извештај  о  дводневној  екскурзији

Представа ,,Пажљивко” за безбедност у саобраћају
24. maja 2018.
Извештај о једнодневној екскурзији
31. maja 2018.

Извештај  о  дводневној  екскурзији

Дана 24. и 25. маја 2018. године одржана је екскурзија за ученике V- VIII разреда ОШ ,,Вељко Влаховић” Крушчић. Екскурзија је организована у сарадњи са туристичком агенцијом ,,Euro line Pekez”из Сомбора са којима већ годинама имамо успешну сарадњу. Поред ученика, на ексурзију су отишли и њихове разредне старешине и туристички водич који нам је помогао око организације пута.

Првог дана обишли смо Бранковину. Ово село је завичај многих знаменитих личности српске историје и културе, као што су породица Ненадовић, чији су чланови били вође првог српског устанка, духовне вође, путописци и министри прве српске владе. Ту је и завичај наше познате песникиње Десанке Максимовић.

Након Бранковине, стигли смо на наше коначиште, на Тари  где смо  вече провели уз пријатно дружење. Сутрадан смо посетили Мокру Гору и Дрвенград који је културно поприште многих  фестивала. Међу њима је први настао ”Кустендорф”, филмски и музички фестивал, на којем се такмиче млади филмски ствараоци и где стижу најозбиљнији аутори светског филма. Ученицима је посебно било интересантна божња ,,Шарганском осмицом”.

После ручка на Тари кренули смо пут Крушчића.

У Крушчић смо стигли око 21.30 часова, уморни, али пуни утисака јер је у потпуности постигнут циљ екскурзије.