Školi „Veljko Vlahović“ u Kruščiću 3 miliona za zamenu stolarije

Dan zaštite životne sredine
5. juna 2019.
Ugledni čas iz geografije
13. juna 2019.

Školi „Veljko Vlahović“ u Kruščiću 3 miliona za zamenu stolarije

Direktorica Osnovne škole „Veljko Vlahović“ u Kruščiću Vesna Medojević nedavno je u resornom pokrajinskom sekretarijatu potpisala Ugovor vredan oko 3 miliona dinara koje je Pokrajina na osnovu Konkursa dodelila ovoj Osnovnoj školi za zamenu stolarije.

U prethodnom periodu Škola je uz podršku lokalne samouprave uspela da zameni sva ulazna vrata, a sada će biti zamenjena stolarija na starom krilu zgrade izgrađene pedesetih godina prošlog veka. Stolarija na ovom delu zgrade je dotrajala, a u školi kažu da će nova stolarija omogućiti i velike uštede na grejanju.

Lokalna samouprava je i do sada vodila računa o obezbeđivanju uslova za nesmetan rad svih škola u kulskoj opštini i tako će biti i ubuduće, izjavio je Damjan Miljanić, predsednik Opštine Kula.

Nakon zamene stolarije i novog parkinga koji je već uređen ispred škole u planu je i zamena dotrajalog nameštaja i uređivanje učionica. Škola ima stotinak đaka i iako je reč o maloj seoskoj školi njeni đaci, zahvaljujući i angažmanu prosvetnih radnika postižu značajne uspehe na svim takmičenjima od opštinskih do republičkih.