Поштовани родитељи,

Обавештење о измени школског календара
26. marta 2020.
Од 1. априла могућност ,,Исказивања интересовања за упис деце у основну школу“и електронским путем
30. marta 2020.

Поштовани родитељи,

Сви смо се нашли у једној неочекиваној ситуацији у којој покушавамо да се снађемо и да функционишемо најбоље што можемо. Учење на даљини је новина за све нас и уз вашу помоћ смо успели да знање преносимо нашим ученицима, иако нисмо у директном контакту. Учитељи и наставници су се сналазили на различите начине и у току претходне две недеље, креирали су своје часове и материјале у циљу да наши ученици наставе са учењем и у оваквим условима. У намери да ученике не ускрате можда су засипали и њих и Вас различитим упутствима, обавештењима, линковима, кодовима и домаћим задацима. Надамо се да су остварили начине комуникације које одговарају различитим потребама и ученика и родитеља. На основу искуства у протеклом периоду, трудићемо се да настава буде још квалитетнија и да  унапредимо размену информација и прилагодимо се новим условима рада.

Да би учење могло бити успешно, основна улога родитеља је да деци обезбеде задовољење примарне потребе за сигурношћу, кроз стабилне породичне односе, предвидљиве и устаљене дневне активности. Морамо се трудити да у новонасталој ванредној ситуацији, која озбиљно угрожава задовољавање базичних потреба свих нас, останемо емотивно стабилни, како би деци омогућили оптималне услове за учење и функционисање.

У жељи да дамо свој допринос и покушамо да олакшамо сналажење у новим околностима, на сајт школе, у одељку „Учење у ванредној ситуацији“, поставили смо материјал који Вам може помоћи у превазилажењу проблема са којима се свакодневно суочавамо. Мислили смо и на наше осмаке, за које смо поставили „Водич за избор занимања“.

Уколико су  Вам  потребне консултације са педагогом или психологом, можете нам се обратити преко одељењских старешина.

Маријана Каљевић, психолог